ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de marți, Vasile Cepoi, consilierul pe probleme de sănătate al premierului Victor Ponta, este noul preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, funcţie cu rang de secretar de stat, el fiind eliberat din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului, anunță Digi24.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS) se ocupă de acordarea de calificative spitalelor din România, în funcţie de condiţiile în care îi îngrijesc pe bolnavi. Până în 2015, toate spitalele ar fi trebuit să obţină această acreditare, dar din cauza procedurilor dificile, din 2010 şi până acum doar 77 de spitale din totalul celor 480 din România au obţinut această certificare.

Fost ministru al Sănătăţii în perioada mai - octombrie 2012, Vasile Cepoi a fost nevoit să demisioneze din cauza unor acuzaţii venite din partea Agenţiei Naţionale de Integritate privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat în perioada în care era directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi. Acuzaţiile sunt de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.


Imediat după demisie, Cepoi a fost numit consilier pe probleme de Sănătate al premierului Victor Ponta.