ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua grilă de programe a TVR va intra în vigoare de la 1 martie. Televiziunea publică anunţă "o nouă viziune" şi lansează cea mai ieftină grilă din istorie: 25.000 de euro pe săptămână pentru TVR1 şi 15.000 de euro pentru TVR2 costuri de producţie, conform declaraţiilor lui Stelian Tănase, director interimar la instituţiei.

În noua grilă şi-a făcut loc şi emisiunea Om cu carte, al cărei prezentator va fi Ion Cristoiu. Venirea ziaristului la TVR este contestată de Adelin Petrişor, unul dintre cei cunoscuţi reporteri ai televiziunii. Acesta publicat pe blogul său un text acid la adresa lui Cristoiu.

“Am făcut o favoare TVR venind să fac o emisiune despre cărți”, le-a spus Ion Cristoiu jurnaliștilor veniți la conferința de presă în care Stelian Tănase vorbea despre noua grilă. Dacă Herta Muller (laureat de Nobel) ar fi venit la TVR să realizeze o emisiune, sunt sigur că ar fi fost mai modestă și mai plină de bun-simț. Ceilalți oameni pe care directorul general intermar i-a adus în TVR au spus câteva vorbe despre ceea ce vor face. Dinescu a făcut o glumă. Maestrul trebuia să iasă în evidență, doar e maestru… Cu o aroganță demnă de un dictator african, el a ținut să ne anunțe că ne-a făcut un hatâr venind să ia un salariu de la Televiziunea Publică.  Bine că a fost doar atât. Bine că nu s-a anunțat mărirea taxei tv, în cinstea venirii domniei sale, normal. Bine că angajații nu vor fi obligați să treacă pe la biroului maestrului pentru a-i mulțumi și pentru a-i pupa ghiulul…ăăă…condeiul cu care scrie așa de frumos. Da, putea fi mai rău…

Maestre, din punctul meu de vedere ( sigur, doar un reporter de la știri, nu vreun director), poți să-ți iei emisiunea și să …. o muți pe frecvența liberă a OTV, acolo unde obișnuiai să combați cu nea Dan Diaconescu. Am fost tentat să scriu să ți-o bagi direct în fundul de maestru, dar nu poți să i te adresezi așa unui om care vrea doar să-ți facă o favoare. În altă ordine de idei, să știi că TVR a avut emisiuni despre cărți cel puțin la fel de bune ca cele pe care, în mărinimia ta, ai acceptat să le realizezi. Voi aminti doar două nume: Cristian Tabără și Tudor Călin Zarojanu. Primul e încă angajat al TVR. Ce vreau să spun, maestre, e că poți să ne lași, să nu ne mai faci nicio favoare. Ne descurcăm…", a scris Adelin Petrişor pe blogul său.

Adelin Petrişor este reporter special al TVR şi a mai lucrat ca reporter pentru Realitatea TV şi Antena 1.