ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar a fost şocat să afle că Marko Attila, un etnic maghiar deputat în România, a fost condamnat definitiv cu suspendare într-un caz de restituire a proprietăţii Bisericii Reformate, a declarat miercuri vicepremierul ungur Zsolt Semjen pentru MTI.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Eforturi ale Guvernului român de renaţionalizare a unor proprietăţi restituite unor organizaţii ecleziastice, inclusiv Colegiul Szekler Miko din Sfântu Gheorghe, în cazul lui Marko, sunt inacceptabile, a declarat vicepremierul ungar, potrivit Mediafax.

În hotărârea pe care pronunţat-o, Curtea de Apel din Ploieşti a confirmat în parte o hotărâre prin care Biserica Reformată va fi deposedată de titlul de proprietate a proprietăţii restituite, scrie MTI. Justiția a decis miercuri o pedeaspă cu trei ani de închisoare cu suspendare pentru Marko Attila. Parlamentarul, trimis în judecată cu patru ani în urmă, a fost acuzat de abuz în serviciu. Procurorii spuneau că acesta, în calitate de membru al unei alte comisii pentru retrocedări, ar fi vizat în mod nelegal restituirea unei clădiri situate în municipiul Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal după ce la dosar ar fi ajuns documente din care ar fi reieșit în mod nereal că respectivele clădiri - în care funcționează în prezent două licee - ar fi aparținut Bisericii Reformate, deși în realitate ele au fost construite de Primăria din Sfântu Gheorghe.