ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, că deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a colaborat cu Securitatea comunistă, după ce a fost recrutat în anul 1976 de către Securitate, pe când avea 18 ani, fiind elev la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Ploieşti. El a primit primit numele de cod 'Bratosin' şi a dat mai multe note informative despre colegii săi de liceu.

CNSAS susţine că Nica a semnat un angajament la data de 2 iunie 1976 ”pentru a asigura o supraveghere informativă cât mai bună a mediului de elevi”. Securitatea a renunţat la Ciprian Nica pe 5 iulie 1979, deoarece acesta terminase liceul şi nu mai era util ofiţerilor de securitate.

Într-o intervenție telefonică de la Realitatea TV, Ciprian Nica a recunoscut angajamentul semnat cu Securitate, dar nu și faptul că a colaborat cu organul de represiune.
Eu am recunoscut angajamentul, dar nu mi s-a admis proba cu martori, sa spun de ce am angajat. Mi s-a refuzat dreptul de a face dovada de ce am semnat angajamentul acela. Am contestat si scrisul. Am aflat si eu dupa aproape 40 de ani cine era ofiterul rezident.

De ce sa imi dau demisia din Comisia juridica? Cu ce afecteaza verdictul de colaborator? Ca nu mai este politie politica!