ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, premierul Victor ponta a postat pe Facebook o listă a cărţilor care i-au plăcut în mod deosebit, provocându-l pe preşedintele Traian Băsescu să procedeze la fel şi cerându-i să precizeze dacă a citit în ultimii ani şi altceva în afară de "Levantul", romanul lui Mircea Cărtărescu, relatează mediafax.ro.

"Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurdă!) de a nominaliza câteva cărţi pe care le consider foarte valoroase şi care mi-au plăcut foarte mult", scrie premierul într-o postare pe contul său de Facebook.

Ponta a enumerat 12 titluri de carte şi 11 autori: Umberto Eco - Baudolino, Mika Waltari - Amanţii din Bizanţ, Mario Vargas Llosa - Peştele în apă şi Mătuşa Julia şi condeierul, James Clavell - Vârtejul, Frederic Beigbeder - Iartă-mă, ajută-mă!, John Darwin - After Tamerlane, Amin Maalouf - Stânca lui Tanios, Kissinger - Despre China, Marin Sorescu - Trei dinţi din faţă, Petru Dumitriu - Cronica de familie şi Petre Sălcudeanu - Biblioteca din Alexandria, iar la finalul postării sale, Ponta îl provoacă pe Traian Băsescu: "Îl provoc mai departe pe Traian Basescu - să ne spună dacă a mai citit şi altceva decât Levantul în ultimii ani!", mai scrie Ponta pe contul său de Facebook, fiind cunoscut că romanul "Levantul" este una din cărţile care îi plac preşedintelui Băsescu, potrivit chiar afirmaţiilor şefului statului.

În ultima vreme, printre utilizatorii de Facebook a apărut un trend care constă în provocarea apropiaţilor să enumere cărţile favorite şi de a transmite mai departe provocarea.