ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La data de 27 noiembrie 1895, Alfred Nobel a pus „piatra de temelie” în construcția „Premiilor Nobel”, semnându-și testamentul, prin care cerea ca toată averea sa să fie investită în crearea unor premii, ce se vor numi „Nobel”. Nobel a semnat, atunci, al treilea și ultimul său testament în Paris, la Clubul Suedez-Norvegian.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Prin acest gest nobil, marele inventator și-a consacrat averea fondului de lichidități din care, anual, sunt premiate cele mai mari descoperiri științifice, cât și eforturile depuse de anumiți oameni, pentru instalarea și menținerea păcii, specificând că nu trebuie să se țină cont nici de naționalitate, religie sau sex, în alegerea câștigătorilor.

La început, familia lui Nobel s-a revoltat, nefiind de acord cu respectarea voinței răposatului. Cei numiți de el pentru acordarea premiilor au refuzat, la rândul lor, să facă ce li s-a cerut. Abia după cinci ani, în 1901, a fost acordat primul premiu Nobel.

Decernarea premiilor gândite de Alfred Nobel au avut loc, anual, la data de 10 decembrie, data decesului acestuia. În 2014, anunțarea premiilor a fost făcută la data de 7 octombrie.

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=aRn4_zDDxg4[/video]