ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunea de salvare a unei fetițe de 2 ani, din localitatea Șerbăuți, a județului Suceava fost încununată cu succes. Circa 500 de persoane, dansatori şi public, şi-au demonstrate active susţinerea pentru Rebeca şi astfel s-au adunat ultimii bani de care are nevoie familia Rebecăi pentru cheltuielile asociate intervenţiei chirurgicale (transport, cazare, haine pentru copil, costuri post-operatorii).

safe_image

În urmă cu 2 săptămâni, dr. Florin Haidamac a demarat această acțiune de salvare a Rebecăi, cu ajutorul instructorului de dans Zumba, Florin Neciu. Astfel, școlile de Zumba din Iaşi, Vaslui şi Ploieşti au răspuns la apelul colegului lor de la Suceava şi au venit aici pentru a dansa, mai bine de o oră, pentru sucevenii care au venit în număr mare şi au donat bani - fie direct, fie prin achiziţionarea cărţilor scrise de doctorul Florin Haidamac. Cei care au fost ieri la Zumba au donat pentru Rebeca 3.175 de lei şi 150 de euro. La această sumă se adaugă 260 de lei, din vânzarea tuturor cărţilor pe care doctorul Haidamac le-a avut la stand. Foarte mulţi copii au venit împreună cu părinţii lor şi au pus bani în urnă pentru salvarea Rebecăi şi la fel de mulţi au fost şi cei care au dansat alături de Florin Neciu şi colegii săi, a scris, luni, Monitorul de Suceava.

„Este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva”, a declarat directorul clinicii bucureștene unde va avea loc operația la inimă a Rebecăi. „Pentru mine este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva. De la început am avut intenţia să reducem costurile pentru a o trata pe Rebeca, iar doctorul Haidamac ne-a surprins cum a reuşit într-un timp atât de scurt să strângă banii pentru operaţie”, a declarat Iulian Pleşcan, pentru aceeași publicație.

[highlight]Românii, mai solidari ca niciodată[/highlight]

Ca niciodată, românii au fost extrem de solidari. Astfel, în contul deschis pentru Rebeca, în doar două săptămâni, români din ţară şi străinătate au donat banii de care este nevoie pentru intervenţia chirurgicală, respectiv 9.500 de euro. Potrivit directorului Pleşcan, cea mai mare parte din această sumă, peste 7.000 de euro este destinată achiziţionării unui dispozitiv special, o „umbreluţă” de care este nevoie pentru repararea inimioarei Rebecăi.

„Eforturile presei şi ale mele ar fi fost în zadar dacă nu aţi fi existat voi. Mi-aţi demonstrat că societatea asta, aşa cum este ea, mai are o şansă. Aţi demonstrat ce înseamnă solidaritatea umană. Aţi demonstrat că suntem în stare să avem grijă de copiii noştri. Aţi demonstrat că vă pasă. (…) Să vă dau un exemplu. Unul din multe. M-au contactat pensionari. Ştiţi foarte bine cum trăiesc aceştia din pensiile mici cu care îi <răsplăteşte>statul după o viaţă de muncă. Aceşti oameni, din puţinul lor, au ajutat-o pe Rebeca. Comunitatea de români de peste hotare a fost deosebit de receptivă. La fel, cei din ţară. Sunt copleşit. (…) Ce cuvinte poţi spune unor oameni care au ales Viaţa în locul nepăsării şi indiferenţei? Sunt momente când scriitorul, medicul, omul trebuie să tacă. Aşa fac eu acum. Tac şi mă înclin în faţa voastră”. A declarat dr. Haidamac. Doctorul a mai menţionat faptul că „această fetiţă, Rebeca, a devenit un simbol pentru mine. Şi pentru voi. Un simbol al solidarităţii. Un simbol al luptei împotriva nepăsării”.

VEZI VIDEO AICI