ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Statului Israel la Bucureşti îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la un colind interpretat de corul "Dor transilvan", condus de domnul Tiberiu Groza, în timpul unei emisiuni difuzate la TVR3, în ziua de vineri, 6 decembrie 2013, care a inclus puternice mesaje anti-semite.

Într-un comunicat remis Agerpres, Ambasada consideră că este deosebit de deranjant că un astfel de colind apare în mass-media din România, în special la televiziunea publică.

Dat fiind eforturile întreprinse în prezent de guvernele României şi Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, anti-semitismul şi discriminarea în toate formele sale, ar trebui să fim îngrijoraţi de astfel de manifestări care ar putea alimenta sentimente antisemite în România.

Ambasada speră că vor fi luate măsurile necesare de către autorităţile româneşti responsabile pentru ca astfel de incidente regretabile să nu mai aibă loc.

Citeşte şi Centrul de Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj: Nu există colinde antisemite/ Evreii spun că melodia aminteşte de Auschiwitz!

http://youtu.be/XWTeAkn9hnM

Sursa foto: Youtube