ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vulcanul Aso, din sud-vestul Japoniei, a început să erupă, au anunțat miercuri autoritățile, care au lansat un apel la prudență în contextul unei activități ce s-ar putea intensifica, relatează AFP citat de Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Aflat pe insula Kyushu, vulcanul a început marți să arunce cenușă, agenția națională de meteorologie avertizând că 'Exploziile se pot repeta în zilele următoare'.

Cenușa a urcat marți până la 500 de metri și, punctual, la o altitudine dublă miercuri dimineață, către ora 09:00 (00:00 GMT).

Muntele Aso se numără printre cei 47 de vulcani aflați sub supraveghere dintre cei 110 activi ai Japoniei. S-a instituit nivelul de alertă 2 (din 5), care înseamnă menținerea unei distanțe de cel puțin un kilometru față de crater. Alerta de gradul 5 privind activitatea vulcanică impune evacuarea populației din împrejurimi.

http://youtu.be/nM0NYdNNiYM