ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Antarctica din Noua Zeelandă a anunțat că un carnet fotografic care aparținuse unui om de știință, George Murray Levick, participant la tragica expediție din Antarctica a lui Robert Scott a fost găsit după ce a stat timp de peste un secol printre ghețuri, informează Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Nigel Watson, director executiv al Fundației, a declarat că este o 'descoperire pasionantă', o piesă care lipsea din reconstituirea expediției, iar paginile, încă lizibile, au fost expediate în Noua Zeelandă pentru a fi restaurate, urmând a fi trimise în Antarctica, unde Fundația se ocupă de prezervarea a cinci situri, utilizate de exploratorii Robert Scott (1868-1912), Ernest Shackleton (1874-1922) și Edmund Hillary (1919-2008).

Carnetul lui Levick nu conține dezvăluiri de amploare, ci este vorba despre date, descrieri ori detalii fotografice, de la începutul expediției, iar scrierile trimit la o serie de fotografii dintr-o colecție a sa, deținută în prezent de Institutul Scott al Universității Cambridge.

Întors din tragica expediție Terra Nova, Levick a participat la sângeroasa bătălie de la Gallipoli (Turcia), apoi a lucrat pentru serviciile de informații ale armatei britanice.

http://youtu.be/KG69kAPlVyU