ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea a anunțat vineri, în interviul acordat Hotnews, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI).

Udrea îl acuză pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoș să îi dea 500.000 euro lui Sebastian Ghiță pentrui a-i susține televiziunea România TV. Udrea susţine că banii au fost daţi de Dorin Cocoş prin intermediul fiului său, Alin Cocoş.

În interviul HotNews.ro, Elena Udrea a făcut acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă. Udrea a mai susţinut că ar fi făcut lobby la premierul Victor Ponta pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi. Întrebata care sunt dovezile pe care îşi bazează denunţul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declaraţiile lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan (Pinalti) - ambii urmăriţi penal în dosarul Microsoft şi aflaţi în arest preventiv, ale lui Culţă Tărâţă (fostul şef al CJ Neamţ, acum decedat) şi pe informaţii de la Sebastian Ghiţă.
Elena Udrea a mai spus că Tărâţă i-ar fi spus că "duce bani la SRI" pentru plata către o companie de realizare a sondajelor de opinie, fără să spună numele casei de sondaje.

*******

Cristian Pantazi: Aţi depus denunţ la DNA?
Elena Udrea: Da, la DNA.

Dan Tăpălagă: Împotriva cui?
Elena Udrea: Un denunţ în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea şi despre… o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruţa Kovesi.

Dan Tăpălagă: Ce spuneţi acolo?
Elena Udrea: Păi, vă spuneam de ce cred eu că se doreşte şi s-a dorit din campanie, cu toate armele, scoaterea din politică, de la nivelul care contează al politicii, în ceea ce mă priveşte. Şi, mă rog, este un lucru recurent, de foarte multe ori s-a tot încercat să fie scoasă Elena Udrea.

Eu cred că în prima parte, cât există Traian Băsescu, tocmai pentru a elimina, aşa cum spunea dl Ghiţă, o sursă alternativă de informaţii, în partea acum a doua cred că pur şi simplu pentru lucrurile pe care le ştiu şi pe care i le-am spus dlui Coldea în faţă. Sau prin dl Maior i le-am transmis.

Dan Tăpălagă: Ce anume?
Elena Udrea: Păi, spre exemplu, ştiu, în momentul în care a apărut dosarul Microsoft şi s-a vehiculat numele fostului soţ, eram în plină campanie electorală. A venit, se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar şi mai ales se spunea despre un credit pe care soţul - şi care este şi proba în dosar - fostul soţ îl luase de la Dinu Pescariu şi pe care îl declarasem în declaraţia de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea şi dl Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată.

Dan Tăpălagă: Cum adică să îi apeleze direct?
Elena Udrea: Nu ştiu.

Dan Tăpălagă: Avea fostul soţ apel direct la Maior şi la Coldea?
Elena Udrea: Imediat o să revin şi o să vă spun. Că nu doreşte să îi apeleze direct pentru că, mă rog, aşa era situaţia, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, şi a spus că ar dori să lămurească acuzaţiile din dosar, în condiţiile în care mi-a spus că a făcut nişte lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, şi pentru asta sigur este foarte uşor de întrebat fostul soţ. Eu vă declar exact ce mi-a spus.

Dan Tăpălagă: Când se întâmpla asta?
Elena Udrea: În toamna acestui an. Deci vorbesc de după ce a apărut scandalul, înainte să fie reţinut. Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV.

Cristian Pantazi: Când?
Elena Udrea: Cred că la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea şi când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş. Mi-a mai spus că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea.

Cristian Pantazi: Ce institut, ţineţi mine?
Dan Tăpălagă: Mai exact?
Elena Udrea: Nu, nu ţin minte exact. Dar, dacă va fi întrebat, cu siguranţă că-şi aminteşte el. Sau dacă vor fi întrebaţi, va fi întrebat dl Coldea. Deci astea erau lucrurile pe care mi le-a spus la momentul acela şi care, în contextul dat, mi-a explicat că ar fi vrut să le discute. Nu s-a întâmplat, nici nu am procedat ca atare, că n-aveam cum, dar în orice caz a şi fost reţinut preventiv.

*****

Eu sunt în prim-plan de la ]nceputul-]nceputului. De la momentul la care a apărut acest dosar şi a apărut numele fostului meu soţ, chiar dacă până ieri nu există nici o acuzaţie oficială la adresa mea, subiectul a fost Elena Udrea. Toate documentele apărute pe surse se refereau la Elena Udrea. De aceea am şi ieşit public să spun că nu mi se pare normal în momentul în care în acest dosar, spre exemplu, sunt numite, sunt pomenite de martori nume mari de lideri politici, cum ar fi Victor Ponta, dl Vasile Blaga, asta de către martorul care l-a pomenit şi pe Dorin Cocoş. Tot acel martor a spus că i-a dat bani lui Vasile Blaga.

Dan Tăpălagă: Cine a spus asta?
Elena Udrea: Domnul Florin… sau… cel de la… partenerul lui Pescariu…

Cristian Pantazi: Florică de la Fujitsu Siemens?
Elena Udrea: Florică, da.

Dan Tăpălagă: Aţi văzut dumneavoastră această declaraţie în dosar?
Elena Udrea: Sigur că da. Dar a apărut la televizor. În campanie a apărut pentru 2 ore, în scurt, la televiziunea domnului Ghiţă, a apărut acest document. Ulterior a fost retras. La întrebarea pe care am pus-o: De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele dlui Vasile Blaga, aşa cum s-a dezbătut încontinuu în campania în care candidam la prezidenţiale implicarea fostului meu soţ în acest dosar? răspunsul lui Sebastian Ghiţă a fost: Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut să retragă acest document.

Dan Tăpălagă: Aveţi probe când spuneţi asta?
Elena Udrea: Vă spun ce mi-a spus Sebastian Ghiţă. Întrebaţi-l să vedem dacă recunoaşte sau nu.

Dan Tăpălagă: Deci Sebastian Ghiţă v-a spus. Când?
Elena Udrea: În timpul campaniei, cândva, când i-am reproşat faptul că la televiziunea lui, la RTV - sigur, o televiziune făcută cu acordul SRI-ului.

Dan Tăpălagă: De unde ştiţi asta?
Elena Udrea: De la momentul la care s-a întâmplat, în 2011. Dar o să ajungem acolo. La televiziunea lui, preţ de 2 ore maxim a ieşit acel document şi s-a dezbătut implicarea dlui Vasile Blaga. Acolo se spunea că a primit o sumă de bani de la Claudiu Florică, lucru care s-a întâmplat timp de 2 ore, după care a dispărut cu totul din dezbaterea publică. Evident că am tras atunci concluzia, şi o să vedeţi pe parcursul interviului de ce, că nu era nici un interes ca cei din tabăra dlui Iohannis în vreo cauză penală. În schimb, am fost implicată eu, deşi nu aveam o implicare oficială în acest atac legat de aspecte penale şi apoi, desigur, şi celebrele fotografii şi arestarea fostului soţ cu 2 săptămâni înainte de votul primului tur, şamd. Mă întorc şi spun că este firesc, este normală acţiunea justiţiei. Justiţia trebuie să funcţioneze. Însă justiţia de asemenea trebuie să se bazeze pe lege. O justiţie care nu se face cu legea în fată poate să fie la fel de periculoasă ca o lipsă de justiţie.

https://www.youtube.com/watch?v=iHfDDSRkZQA

*******

Dan Tăpălagă: V-aş propune să ne întoarcem la miză dosarului şi care înţeleg că ar fi Traian Băsescu, din ce spuneţi dvs.
Elena Udrea: Acest dosar este un dosar foarte mare, foarte amplu.

Cristian Pantazi: Şi care e miza? E vorba de Traian Băsescu?
Elena Udrea: Păi el este un dosar real. Nu, nu spun asta, nu. Este vorba de un dosar foarte real. Adică acolo, într-adevăr, când a pornit, acest dosar a pornit cu descrierea că este cel mai mare dosar de corupţie în care sunt implicaţi 9 miniştri, în care valoarea acestor contracte ar fi de 1 miliard de euro, în care spăgile care s-ar fi dat ar fi între 60 şi 100 de milioane şi în care mai sunt implicaţi zeci de oameni de afaceri. Am avut o singură arestare, atunci, în campanie, cei 4, printre care şi fostul soţ, dl Nicolae Dumitru, Pinalti şi Gabriel Sandu. În rest, aproape toată lumea este ok. Adică dl Victor Ponta, despre care Claudiu Florică a spus că a primit foloase pentru a interveni în acest dosar, este ok. Alte nume cele pomenite acolo, Tăriceanu, Adrian Năstase, Tănăsescu…

Cristian Pantazi: Dar el este urmărit penal, şi fiul său, din câte ţin minte.
Dan Tăpălagă: Da, sunt urmăriţi penal. Sunt o mulţime de lideri PSD urmăriţi penal acolo.
Elena Udrea: Dar nu sunt arestaţi. Deci toată lumea este liberă.