ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini înfiorătoare au fost surprinse în staţia de metrou Unirii 2 la o oră de vârf. Pe peron sau saci de gunoaie, iar şobolanii mişuna nestingheriţi. Conducerea Metrorex spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza contestaţiilor depuse la cele două licitaţii, pentru curăţenie, şi respectiv, servicii de dezinsecţie şi deratizare, organizate de instituţie încă din iarna anului trecut.





"Încă nu s-au finalizat licitaţiile, din cauza contestaţiilor. Am câştigat în instanţă cu Romprest şi aşteptăm decizia CNSC ca să putem intra în faza finală, în licitaţie electronică, şi să finalizăm procedurile. Şi la deratizare am avut faza finală a licitaţiei electronice, a câştigat o firmă care a venit cu un preţ de 7 ori mai mic faţă de cel pe care l-am avut la ultimul contract. A fost contestată şi această licitaţie. S-a justificat preţul, dar oamenii sunt învăţaţi pe bani mulţi. Ăsta e dreptul contestatarilor, dar se pare că de acum vor plăti şi taxe. Pentru orice contestaţie depusă în faza finală a licitaţiei se percepe o taxă. Deja noi am încheiat o procedură de achiziţie directă să putem să facem dedezinsecţie şi deratizare, pentru ţânţari şi, respectiv, şobolani. Pentru ţânţari s-a făcut o dezinsecție de către Primăria Capitalei, prin intermediul firmei 3 D, acum urmează să facem noi încă un proces complet pentru ţânţari şi, în special, pentru şobolani. Pentru deratizare nu există acum servicii, pentru că nu avem contract. La fel păţim şi la curăţenie. Am început licitaţia de anul trecut, de peste 8 luni. Totuși, curăţenia se face în continuare, pe contractul vechi (n.r. - contract încheiat pe 3 luni, atribuit direct firmei Libro Events). Curăţenia s-a remediat, e mult mai bine acum. Tot am avut discuţii şi cu reprezentanţii firmei, dar, oricum, valoarea e foarte mică şi nu s-au putut încadra. Prin acest contract, încheiat printr-o procedură de achiziţie directă, valoarea a fost de 12 ori mai mică. Atât am putut, a fost o soluţie de compromis", a declarat pentru B365.ro, directorul general al Metrorex, Aurel Radu.