ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aeroportul din Doneţk a fost, în ultimele luni, unul dintre punctele fierbinţi din estul separatist prorus disputat de armata ucraineană şi rebeli. Luptele violente au lăsat în urmă un adevărat cimitir de avioane.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Corespondentul Russia Today a descris locul ca fiind o "devastare totală". Întreaga infrastructură a aeroportului a fost înlocuită cu o grămadă de gunoi, beton şi metal.

Scenele apocaliptice spun povestea unuia dintre obiectivele-cheie în lupta din estul Ucrainei, între forţele loiale guvernului de la Kiev şi cele loiale Republicii Populare Doneţk.

În timpul luptelor de pe aeroport, care au avut loc între lunile mai şi septembrie, şi-au pierdut viaţa peste 70 de persoane.

La începutul lunii decembrie a avut loc un acord de încetare a focului încheiat pentru a pune capăt luptelor de pe aeroportul din Doneţk.