ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bărbatul din Texas acuzat că a sărit gadul Casei Albe, înarmat cu un cuţit, este un veteran decorat al armatei, care a luptat în Irak, a anunţat armata americană, citată de Fox News.

Omar Jose Gonzalez, care a fost reţinut după ce a pătruns în complexul prezidenţial, a servit peste 13 ani în armată. El s-a pensionat în 2012, din cauza unei dizabilităţi, informază Mediafax.

Ocupaţia sa militară era de cercetaş de cavalerie, despre care armata spune că reprezintă "ochii şi urechile comandantului în timpul luptei" şi ale cărui îndatoriri sunt pregătirea muniţiilor, raportarea pe teren şi colectarea datelor despre rutele clasificate. Gonzalez a primit mai mult de 12 decoraţiuni şi insigne pe parcursul carierei sale militare. Omar Jose Gonzalez urmează să compară într-un tribunal federal luni, fiind acuzat că a pătruns ilegal într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă.

Potrivit Secret Service, Omar Gonzales, în vârstă de 42 de ani, avea ascuns sub haine un cuţit în momentul în care a fost surprins în Casa Albă.

Momentul în care acesta a pătruns pe peluza de la Casa Alba a fost surprins într-o înregistrare.