ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste cinci mii de persoane au ieşit în stradă în oraşul Sfântu Gheorghe pentru a cânta imnul Ungariei.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Etnicii unguri au protestat astfel faţă de amenda primită de Partidului Civic Maghiar pentru intonarea aceluiaşi imn la Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor, din vară.

Toţi cei care au participat la acţiunea de protest au fost "înarmaţi" cu steaguri ale Ungariei şi ale aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Liderii protestului au profitat de ocazie şi au solicitat oficial instituirea limbii maghiare drept limba oficială regională în România.

În ultimele zile, etnicii maghiari din zonă s-au strâns pentru a cânta, în mod ostentativ, imnul Ungariei, după ce oficialii Partidului Civic Maghiar au fost amendaţi pentru că l-au intonat la o manifestare publică, în contradicţie cu HG 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, care prevede, la capitolul II, articolul 16 că „imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia”.

Premierul Victor Ponta a reacţionat schimbându-l pe prefectul de Covasna, care a aplicat legea, dar şi pe cel de Mureş.