ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lava unui vulcan aflat în erupţie pe Insula Hawaii, cea mai importantă a arhipelagului cu acelaşi nume, a ajuns la doar câţiva metri de case, au anunţat luni autorităţile în timp ce rezidenţii ameninţaţi erau evacuaţi, informează Mediafax.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Scurgerea de lavă a vulcanului Kilauea ameninţa de câteva săptămâni zone locuite şi se afla la cel puţin o sută de metri de o casă, luni, avansând cu aproximativ nouă metri pe oră.

"Din cauza localizării, direcţiei şi înaintării actuale a lavei, rezidenţii fac obiectul unor măsuri de evacuare", a anunţat poliţia comitatului Hawaii.

Lava, care arde totul în calea sa, a avansat cu aproximativ 250 de metri în ultimele 24 de ore către oraşul Pahoa, în estul insulei, au adăugat autorităţile.

Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a instituit stare de urgenţă luna trecută, când lava a ajuns la cel puţin 1,6 kilometri de zona rezidenţială Ka'ohe Homesteads.

Săptămâna trecută, guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a cerut recunoaşterea situaţiei de catastrofă din partea administraţiei americane, cu scopul de a spori măsurile luate de serviciile de urgenţă.

Scurgerea de lavă ameninţă, de asemenea, un drum principal, iar 900 de copii vor fi strămutaţi, potrivit Biroului guvernatorului Abercrombie.

http://www.youtube.com/watch?v=QBjnWVDq6Ps