ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Nu sta in casa pe 6 aprilie! Pentru copiii si nepotii tăi" este titlul unui video apărut pe Youtube, al cărui protagonist este Mihai Gruia, personalitatea care a protestat în mod deschis faţă de exploatările gazelor de şist din România.

Mesajul vine în întâmpinarea unei ample acţiuni de protest, care va avea loc în Bucureşti, la data de 6 aprilie, începând cu ora 15:00, în zona Pieţii Universităţii.

Iată textul complet al comunicatului lansat de organizatori:
"Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă. La Pungești se pregatește primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist. Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului. Nebunia exporărilor și exploatărilor resurselor aduce Romania în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonți în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzatori și încet, încet întreaga țară.

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul.

Bucuresti: orele 15.00 - Piata Universitatii - Statui

În Pungești lucrările Chevron se desfășoară sub paza Jandarmeriei, ilegalitățile și pericolele fracturării fiind ignorate în defavoarea interesului național și a vieții oamenilor.

Veniti alături de noi în cea mai grea luptă pe care cetățenii o au de dus, lupta pentru supraviețuire în fața unei clase poltice infracționale ce ocrotește interese ilegitime și prigoneste cetățenii îndreptățiti să iși apere viața și viitorul.

Cerem Parlamentului si Guvernului:
1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist.
2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist
3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional"

http://youtu.be/_iBb9aW7zu8