ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia ar putea trimite vase de război în Caraibe, dacă SUA continuă să-şi întărească prezenţa în Marea Neagră, a declarat, miercuri, căpitanul de vas Mihail Nenacev, preşedintele Mişcării ruse de susţinere a flotei, scrie RIA Novosti, preluată de Agerpres.

În opinia căpitanului rus, prezenţa fregatei americane USS Taylor în Marea Neagră reflectă tendinţa SUA de a inflama tensiunile în regiune şi constituie o manifestare de impertinenţă faţă de Rusia.
"Consider comportamentul SUA în Mediterana şi în Marea Neagră o tentativă de a inflama tensiunile în raport cu Rusia şi de a face presiuni asupra aliaţilor europeni ai Washingtonului", a afirmat Nenacev, conform agenţiei de presă ruse.

Forţele navale ale SUA şi-ar putea întări, în curând, prezenţa în Marea Neagră, a adăugat Mihail Nenacev, avertizând că, în acest context, Rusia ar putea studia posibilitatea de a desfăşura vase de război în Caraibe şi în alte regiuni apropiate de apele teritoriale americane.

Forţele navale americane au anunţat, miercuri, că fregata lansatoare de rachete USS Taylor a revenit în Marea Neagră pentru a menţine pacea şi stabilitatea în regiune.

La începutul lunii februarie, USS Taylor a fost trimisă în Marea Neagră împreună cu nava de comandă Mount Whitney, însă, în urma unei avarii suferite în largul Turciei, fregata a fost supusă unor reparaţii în portul grec Souda, după care ea şi-a reluat misiunea.

http://youtu.be/Ftc89if0eD8