ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Afirmația a fost făcută de prezentatoarea Megyn Kelly, de la Fox News, în cadrul unei dezbateri asupra unui articol scris de o autoare de culoare, Aisha Harris, care a cerut ca Moș Crăciun să nu mai fie prezentat ca un bărbat alb, ci ca un pinguin.

"Când am văzut titlul articolului am zâmbit amar și mi-am spus: 'Încă o persoană care susține că e rasist să-l arăți pe Moș Crăciun drept un bărbat alb'. Și apropo, acum vorbesc pentru copiii care se uită acum la emisiune: Moș Crăciun este alb. Dar persoana aceasta dezbate dacă n-ar trebui să avem și unul negru", a spus ea.

Provocată de Jedediah Bila, care a spus că poate autoarea articolului are dreptate și că poate pentru unele persoane nu se simt confortabil să-l vadă pe Moș Crăciun alb, Megyn Kelly a replicat:

"Doar pentru că cineva nu se simte confortabil cu asta nu înseamnă că ar trebui s-o schimbăm. Știți, și Iisus a fost alb. A fost o figură istorică și asta e verificabil. La fel și Moș Crăciun și vreau ca voi copiii care vă uitați să știți asta. Dar până la urmă, punctul meu de vedere este următorul: cum să modifici moștenirea lăsată de Moș Crăciun, transformându-l din alb în negru?"

http://youtu.be/7XYlJqf4dLI