ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Agenției ONU pentru refugiați (UNRWA), Chris Gunness, nu a reușit să-și stăpânească lacrimile, în timp ce făcea o declarație pentru postul TV Al Jazeera la scurtă vreme de la bombardarea unei școli ONU, în care au murit copii și femei ce se adăpostiseră în clădirea Națiunilor Unite.

"Drepturile palestinienilor şi chiar cele ale copiilor lor sunt ignorate în masă... şi este înfiorător", a spus Gunness, care nu și-a mai putut stăpâni plânsul, motiv pentru care intervenția sa televizată s-a întrerupt, scrie Huffington Post.

Fost reporter BBC, purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), Gunness încearcă iniţial să îşi păstreze calmul în timp ce descrie impactul devastator pe care îl au bombardamentele din Fâşia Gaza.
După răspândirea videoclipului pe internet, Chris Gunness a scris pe contul său oficial de Twitter: "Sunt momente când lacrimile sunt mai grăitoare decât cuvintele. Ale mele pălesc ca importanţă în faţa lacrimilor plânse de Gaza". Anterior, tot pe Twitter, fostul reporter BBC lansa un apel disperat: ”Am ajuns la limita răbdării, membrii staff-ului nostru sunt uciși iar centrele noastre pentru refugiați sunt supraaglomerate. Când se va sfârși?”
Cel puţin 16 palestinieni care se refugiaseră într-o şcoală ONU au fost omorâţi miercuri dimineaţa în urma unor bombardamente israeliene, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit unui bilanţ revizuit în scădere prezentat de către serviciile de salvare, relatează AFP.

Potrivit celui mai recent bilanţ prezentat duminică de salvatori locali, conflictul dintre Israel şi palestinieni a provocat moartea a 1.049 de palestinieni, marea majoritate civili. Alţi aproximativ 6.000 au fost răniţi.