ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un clip video în care un poliţist în civil loveşte cu bestialitate un adolescent de culoare a oriăilat opinia publică din Statele Unite, care îndeamnă la noi proteste împotriva abuzurilor oamenilor legii.

Mai mulţi newyorkezi au filmat cu telefoanele mobile o scenă incredibilă.

Doi tineri de culoare, despre care cei prezenţi la faţa locului susţin că au numai 12 ani, au fost reţinuţi de echipaje ale Poliţiei. La un moment dat, un poliţist în civil fuge spre unul dintre copii, care era imobilizat de alţi trei agenţi, şi îl loveste fără milă cu pumnii.

Cei prezenţi la scenă strigă spre poliţişti să se oprească, deoarece este vorba despre un copil de 12 ani, însă acesta, alături de un amic, a fost arestat.

Poliţiştii americani au explicat că i-au reţinut pe cei doi după ce aceştia şi-ar fi agresat un coleg, însă băiatul care ar fi fost lovit a contrazis raportul oamenilor legii.

Departamentul de Poliţie din New York nu a explicat dacă există vreo justificare a "civilului" care l-a lovit pe adolescentul imobilizat, însă a precizat că a fost demarată o anchetă internă.

Poliţiştii au mai spus că cei doi arestaţi ar avea, în realitate, 16 şi 17 ani, şi că şi-ar fi agresat colegul în cadrul unui ritual de iniţiere într-o bandă de cartier.