ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Mihai, din judeţul Vaslui, relatat de ActiveNews în luna august, a revenit în atenţia opiniei publice după ce Televiziunea Română a realizat un reportaj şi o dezbatere pe această temă. Practic, doi copii riscă să fie smulşi din familie de către autorităţi din cauza unor acuzaţii care nu au fost nicicum dovedite.

Reportajul a scos la iveală nişte amănunte absolut şocante, pentru secolul XXI. Astfel, psihologul trimis de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui să evalueze familia, a afirmat cu seninătate că "nu sunt dovezi" pentru a demonstra că cele scrise în raport sunt adevărate şi că practic se bazează pe "suspiciune".

"Afirmaţia lor că fiind specialişti, psihologi, nu au nevoie de dovezi mi se pare totalitarism. Adică, dacă un psiholog afirmă ceva, nu trebuie să demonstreze? Este o aberaţie. Dacă un psiholog se supără pe cineva, de exemplu... este infailibil?", a afirmat tatăl copiilor, Andrei Mihai.

"Familia este cel mai favorabil spaţiu pentru dezvoltarea copiilor, arată toate studiile din secolul XX, încoace. Iată însă că există şi acest caz, în care printr-un proces stalinist, fără să se ceară prezenţa părinţilor, nişte instituţii ale statului hotărăsc că aceştia trebuie să-şi părăsească copiii şi să fie daţi în plasament. Nu-mi dau seama cum în România zilelor noastre, o familie nu poate să-şi găsească apărarea la nicio instituţie a statului pentru a-i fi apărate drepturile", a afirmat bioeticianul Virgiliu Gheorghe, vicepreşedintele Institutului de Cercetări Psihosociale şi Bioetică, la TVR.