ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de oameni au ieșit sâmbătă în stradă, la Praga, pentru a protesta față de trecerea unui convoi militar american, în timp ce unul similar de contramanifestanți susțineau această demonstrație de forță a SUA, destinată să-i asigure pe aliații lor în fața Rusiei.

P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Manifestanții, reprezentanți ai mișcării pacifiste "Lumea fără război", au purtat pancarte pe care scria " 'Tanks? No thanks' ('Tancuri? Nu, mulțumesc!'), relatează Russia Today.

După manevre în țările baltice, un important convoi de soldați și vehicule militare americane, purtând numele de cod "Dragoon ride" ("Raliul Dragonilor"), este în drum spre Germania, fiind așteptat să treacă frontiera cehă duminică dimineața, după ce a traversat Polonia.

Manifestația de sâmbătă în Piața Venceslas, în centrul Pragăi, s-a desfășurat fără incidente majore, cele două tabere fiind separate de o unitate a poliției.

Circa 520 de militari și aproape 90 de blindate Stryker din Regimentul nr.2 de cavalerie american, care staționează la Vilseck, în sud-estul Germaniei, participă la "Raliul Dragonilor", o operațiune logistică fără precedent.

Invadarea Crimeii de către Rusia și sprijinul Moscovei pentru separatiștii proruși din estul Ucrainei au neliniștit profund Lituania, Letonia și Estonia, devenite în 2004 membre ale UE și NATO, după o jumătate de secol de ocupație sovietică până la începutul anilor 1990. Republica Cehă s-a alăturat NATO în 1999, împreună cu Ungaria și Polonia.

[embed]https://youtu.be/BTQRff3YVkc[/embed]