ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea de Cruce Roşie din Filipine a anunţat sâmbătă că cel puţin 1.000 de persoane au decedat în oraşul de coastă Tacloban şi alte 200 în provincia Samar din cauza trecerii taifunului Haiyan, unul dintre cele mai violente din istoria ţării asiatice insulare, potrivit presei internaţionale citate de Agerpres.

Taifunul, denumit Yolanda de autorităţile filipineze, a lovit primele teritorii joi, la ora 20:30 GMT, în localitatea Guiuan din provincia Leyte, în centrul Filipinelor, şi a străbătut această ţară de la est la vest. În 13 provincii a fost emisă alertă de grad roşu. Armata şi echipele de salvare sunt mobilizate în cele mai afectate zone. Peste 12 milioane de locuitori din centrul ţării au avut de suferit de pe urma taifunului, care a antrenat rafale de vânt de 250 de kilometri pe oră.

Hayan se îndreaptă spre Marea Chinei de Sud, în direcţia Vietnamului. Autorităţile au evacuat peste 100.000 de oameni şi au interzis navelor să iasă în larg.

http://youtu.be/CKlwkboM0N4

http://youtu.be/VmqMfEUNdNA

http://youtu.be/q7LmIhUgrp8