ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare schimbare făcută de Apple în sistemul de operare a venit anul trecut, cu iOS 7 când s-a modificat atât designul și animațiile cât și modul în care aplicațiile acționează. Acum, Apple iOS 8 nu se schimbă radical, ci ajunge la o uniformizare între noutate și utilitate, playtech.ro prezentându-le pe cele mai importante dintre ele.

Apple iOS 8 vine preinstalat pe iPhone 6 și iPhone 6 Plus dar și iPhone 4S, iPhone 5, 5c și iPhone 5s. De asemenea, iOS 8 este disponibil pe tabletele Apple începând cu iPad 2.

Se pare totuși că există o probleme pentru iPhone 4s unde timpii de încărcare a aplicațiilor sunt foarte mari,totul luând mai mult timp pe iPhone 4S cu iOS 8.

Alte lipsuri mai sunt și pe celelalte dispozitive. Siri nu funcționează pe iPad 2, aplicația Health este doar pentru iPhone și iPod Touch, nu și iPad, iar măsurarea pașilor fără dispozitiv auxiliar poate fi realizată doar pe iPhone 5s, iPhone 6 și iPhone 6 Plus. De asemenea, fotografierea în rafală, filmarea în slow-motion și alte funcționalități foto-video sunt disponibile doar pe iPhone 5s, iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Dacă folosești AirDrop, acest sistem de doar pentru iPhone 5 și mai noi, iPad 4 și mai noi și al doilea model de iPad mini.

Cele mai importante opt noutăți din iOS 8 sunt acestea: notificările au devenit mai bune și poți răspunde la mesaj direct din meniul dedicat și din lock screen; deasupra aplicațiilor deschise pe dispozitiv ai un câmp cu Favorites, de unde poți suna pe cineva sau trimite un mesaj fără a deschide o aplicație dedicată; aplicația de mail a devenit mai bună, inspirându-se de la Mailbox și altele similare, iar acum poți acționa mai eficient asupra mailurilor.

Aplicația Photos a devenit foarte bună, integrând unelte de procesare foto din iPhoto și de acum poți controla expunerea atunci când faci poze independent de blocarea focalizării. alte aplicații pot avea acces la meniul de sharing, fără să mai ai limitare la Mail, Message, Twitter, Facebook sau AirDrop, iar dezvoltatorii pot profita de acest acces.

Pentru prima dată după șapte ani, Apple prin iOS 8 permite accesul dezvoltatorilor la tastatură și deja sunt în App Store alternative precum Swype, Minuum, SwiftKey sau Fleksy; aceasta este o funcționalitate veche a Android, dar până în iOS 8 câmpul tastaturii a fost doar al Apple. Spotlight și Siri au devenit mai bune, prima căutând în conținutul de pe Wikipedia, din App Store, de pe web și nu numai, iar asistentul digital poate răspunde la comanda „Hey Siri“, așa cum Google a implementat de ceva timp în Google Now, și poate recunoaște melodii pe care le asculți după modelul Shazam.

În final, poate cea mai utilă funcționalitate din iOS 8 se va dovedi Health Kit și tot ceea ce înseamnă acest domeniu. Practic, există o aplicație - Health – unde îți sunt aduse toate datele de monitorizare a sănătății, de la activitate fizică la puls, ce mănânci, care este nivelul greutății tale corporale și multe altele. Apple nu este prima companie care să treacă la așa ceva, Samsung are deja S Health, dar cu cât sunt mai mulți jucători, cu atât utilizatorii vor beneficia de pe urma unor astfel de noutăți.

http://youtu.be/FMZ0W82Bsr0