ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consultant al Agenţiei americane pentru securitate naţională (NSA) Edward Snowden a adresat, joi, o întrebare preşedintelui rus Vladimir Putin, în cadrul sesiunii anuale televizate de întrebări-răspunsuri cu publicul rus, fiind primul dialog public între fostul analist NSA şi preşedintele rus de când Rusia a acordat azil lui Snowden, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Întrebat de Edward Snowden dacă Rusia interceptează, stochează şi analizează, în orice fel, comunicaţiile a milioane de indivizi?, preşedintele rus a răspuns că Rusia nu desfăşoară supraveghere în masă la întâmplare asupra cetăţenilor săi, iar comunicaţiile sunt reglementate de guvernul rus ca parte a anchetelor criminale, fără să permitem monitorizări în masă, la o scară necontrolată şi sperăm că nu vom permite vreodată desfăşurarea lor.

Snowden a adresat preşedintelui rus întrebarea în limba engleză prin intermediul unui clip video, fără a se putea stabili deocamdată dacă era întregistrat sau transmis în direct, însă preşedintele rus a cerut imediat traducerea întrebării adresate de fostul consultant NSA pentru a fi sigur de formularea răspunsului.

Fost ofiţer de informaţii cu o activitate bogată în Germania de Est în perioada războiului rece, Vladimir Putin a provocat zâmbete în emisiune când i-a spus lui Snowden: Eşti un fost agent. Am avut legături cu munca de informaţii, aşa că putem vorbi ca între profesionişti.

Preşedintele rus i-a transmis fostului consultant american că autorităţile ruse au nevoie de aprobare din partea unei instanţe pentru a desfăşura o operaţiune de supraveghere asupra unei anumite persoane şi din acest motiv nu există supraveghere în masă şi nu poate exista în conformitate cu legea. Chiar şi aşa, noi nu avem fondurile pe care le au Statele Unite, pentru a efectua supraveghere în masă.

http://youtu.be/gqmZxRUc00w