ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opoziția de la Moscova a realizat un film documentar despre rolul lui Vladimir Putin în conflictul din Ucraina. Intitulat „Putin, omul care instigă la război”, filmul prezintă o serie de dovezi privind modul în care liderul de la Kremlin manipulează, minte și provoacă tensiuni în țara vecină.

Autorii documentarului sunt Boris Nemțov și Leonid Martâniuk, figuri marcante ale opoziției din Rusia, relatează site-ul UNIMEDIA, preluând Censor.net.ua. În film se vorbește și despre rolul presei ruse, care, potrivit autorilor, alimentează ura fața de Ucraina. De asemenea, se relatează despre recrutarea și înarmarea mercenarilor ruși, trimiși în Ucraina, printre care și ceceni.

Totodată, Nemțov și Martâniuk aduc argumente care ar dovedi implicarea Rusiei în prăbuşirea Boeing-ului care efectua cursa Amsterdam - Kuala Lumpur.