ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Internațională de solidaritate cu poporul Palestinian este o zi declarată de UNESCO, care se sărbătorește în toată lumea, la data de 29 noiembrie a fiecărui an. Scopul declarării oficiale a unei astfel de zile este, bineînțeles, comunicarea pozitivă, în vederea sublinierii faptului că este important ca violența și conflictele din zona palestino-israeliană să se oprească.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Cu această ocazie, în anii trecuți, au avut loc evenimente culturale și în România, în special în Cluj-Napoca, datorită comunității arabe și palestiniane prezentă aici. La Cluj  a fost prezent, în 2008,  Înalt Prea Sfințitul Theodosios Atallah Hanna, arhiepiscopul Sebastiei din Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului și Excelența Sa dr. Ahmad Majdalani, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Palestinei la București.

Deși se afla pentru prima dată în România, IPS Theodosios a afirmat că se simte aici, ca printre frați. Cât despre încetarea disputelor dintre palestinieni și israelieni, "Credem în pace, dar nu se poate realiza pacea fără dreptate. E imposibil ca palestinienii să fie asupriți în acest fel", a declarat IPS Theodosios.

În clipul de mai jos poate fi urmărit un dans tradițional palestinian, prezentat pe una din scenele clujene. Vizionare plăcută!

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=JqBfzSJedQ4[/video]