ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Film de Hitchcock pe litoralul britanic. Pescăruşii declară război oamenilor pe care îi atacă şi le fură mâncarea. Localnicii din sudul Angliei vorbesc chiar despre cazuri în care animalele de companie ale turiştilor au fost ucise de păsările agresive.

O posibilă explicaţie pentru schimbarea de comportament a pescăruşilor este că îşi găsesc tot mai greu hrana. 

Cliff Faires, proprietarul unui fast food: "E ca şi cum ar fi antrenaţi. Antrenaţi de terorişti, sunt sigur de asta."

Mai în glumă, mai în serios, atacurile pescăruşilor de pe litoralul britanic seamănă panică printre turişti. Tabloidele din Regat alimentează şi ele groaza şi vorbesc despre oameni puşi pe fugă de păsări.

Jack Messenger, angajat al unui fast food: "La un moment dat, o femeie stătea acolo, iar pescăruşii pur şi simplu au atacat-o. Iar acea persoană a luat-o la fugă, în timp ce pescăruşii i-au furat mâncarea.Cred că sunt atât de îndrăzneţi fiindcă nu prea mai găsesc mâncare, aşa că au început să atace oamenii. "

Localnicii povestesc şi ei că pescăruşii au strategie. Cei mai îndrăzneţi atacă oamenii, iar ceilalţi vin în stol şi îi pun pe fugă. Au existat chiar şi cazuri în care animale de companie au murit după ce au fost agresaţi de păsări. 

Cazul pescăruşilor agresivi a ajuns şi la urechile premierului britanic David Cameron. El le-a cerut oamenilor să nu cadă pradă isteriei, pentru că autorităţile au şi ele un plan: să folosească păsări de pradă pentru alungarea pescăruşilor.