ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că una din cele mai importante chestiuni ale timpurilor noastre este dacă pot fi integrate persoane care nu sunt pregătite să accepte sau, în unele cazuri, sunt fățiș pregătite să distrugă — cultura europeană, a declarat Orban, într-un discurs susținut la complexul Varkert Bazar din Budapesta.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

În acelaşi context, şeful executivului maghiar a precizat că poporul său este "prin natură" incorect politic, ceea ce înseamnă că "nu şi-a pierdut încă judecata sănătoasă".

Mai mult, acesta a spus că guvernul Ungariei a renunţat la "politica economică neoliberală, politica austerității, 'iluziile' societății multiculturale și politica socială liberală, care nu recunoaște bunul comun și respinge cultura creștină".

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Orban s-a referit şi la confictul Occident - Rusia, cu trimitere la evenimentele din Ucraina."Este posibil ca ungurii să susțină independența Ucrainei și securitatea etnicilor maghiari din Transcarpatia și, în același timp, să protejeze securitatea energetică și interesele economice ale țării noastre?", s-a întrebat șeful guvernului de la Budapesta.

"Liderii aleși ai Ungariei trebuie să aibă răspunsuri la aceste întrebări din poziția de membri angajați ai UE și ai NATO, păstrând în același timp Ungaria ca loc sigur într-o lume nesigură", a mai spus el.