ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violenţa părinţilor asupra copiilor va afecta viaţa acestuia şi atunci când acesta va deveni adult.

Consecinţele acestui flagel, violenţa, asupra copilului sunt inimaginabile, au arătat specialişti, care au pledat pentru un plan naţional pentru bunăstarea copilului şi pentru înfiinţarea unei instituţii independente, care să monitorizeze aplicarea legislaţiei în domeniu.

Specialiştii în drepturile copilului au arătat, la dezbaterea pe tema "Cum protejăm copiii din instituţiile de protecţie a copilului?", că violenţa există în foarte multe forme, chiar dacă oamenii o percep doar atunci când e vorba despre situaţii foarte grave.

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Ionuţ Jugureanu, a precizat că, dincolo de toate statisticile, există persoane care folosesc violenţa în toate sistemele şi în toate ţările, însă tratamentul aplicat în situaţiile de abuz diferă.

Pe de altă parte, el a arătat că, în România, există o tendinţă de muşamalizare a acestor situaţii sau de minimizare a lor.