ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul jurnalist şi scriitor Viorel Ilişoi a fost dat afară de la Jurnalul Naţional. Anunţul a fost făcut chiar de jurnalist pe pagina sa de facebook.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

"Azi e acea zi de salariu când nu primești salariul. Ca și luna trecută. Ca și nici nu mai știu câte luni anul trecut. Dar tot am primit ceva: vestea că am fost dat afară de la „Jurnalul National”. Cică luni trebuie să mă duc la sediu să semnez actele. Primul weekend de șomer din viața mea", a scris Ilişoi.

Considerat a fi unul dintre talentaţi jurnalişti români, Ilişoi a scris pentru Jurnalul Naţional din 2009. A mai scris la Atitudinea,  Timpul, Naţional şi Cotidianul.

A fost primul jurnalist român postdecembrist condamnat pentru delict de presă, în 1992, pentru pamfletul "Saddam Hussein se ascunde la Botoşani". A fost condamnat la trei luni de închisoare, dar presiunile internaţionale au făcut ca să fie eliberat după doar 19 zile. Această experienţă a fost inspiraţia pentru romanul "Paişpe", publicat în foileton în Jurnalul Naţional.

În 2010 a realizat de unul singur documentarul  „Maria Lătărețu. Ultimul  cântec, ultima zi”, film ce a câştigat trofeul Festivalului "Amatorul" de la Chişinău în 2014.

A câştigat numeroase premii, printre care  Premiul Reporter Numărul Unu, Premiul Fundaţiei Române pentru Jurnalism (1999), Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj-anchetă (2007), Premiul pentru jurnalism ecologic (2009), Premiul pentru cel mai bun text la The Industry Awards (2012).

Mai multe informaţii despre Viorel Ilişoi puteţi găsi aici.

http://youtu.be/8TK2egzgsVw