ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul ICA, Dan Voiculescu vrea să se folosească de această sentinţă pentru a-şi spăla imaginea.

Mai clar, el a anunţat că va face publice rezultatele certărilor în privinţa averii sale, după ce instanţa a dispus identificarea, sechestrarea şi confiscarea bunurilor şi conturilor condamnatului Voiculescu.

"La începtul anilor ’90, Petre Mihai Băcanu a alimentat constant, timp de 7 ani, ca o picătură chinezească, mitul că eu aş fi administrat conturile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu. Se spunea, nici mai mult, nici mai puţin, că eram mâna dreaptă a dictatorului, “omul din umbră”, “eminenţa cenuşie” a vechiului regim. Ulterior, o comisie guvernamentală condusă de Mugur Isărescu, o comisie parlamentară şi o instanţă de judecată au concluzionat că aceste conturi nu au existat. M-am ales cu nevinovaţia pronunţată de justiţie, conform hotărârii 531/08.04.1997 şi cu scuzele publice ale domnului Băcanu, însa acest mit a rămas.

Afirm în faţa lui Dumnezeu că tot ce am realizat în viaţa, am realizat prin muncă, multă şi cinstită. În încercarea de a clarifica această suspiciune soluţia mi-a fost oferită, nesperat, de judecătoarea Camelia Bogdan.

[...]

În continuare, Camelia Bogdan scrie că după identificarea bunurilor urmează îngheţarea acestora, comisii rogatorii etc. Cu alte cuvinte, toate autorităţile sau instituţiile cu atribuţii în domeniu din România, din Europa, din lume, vor căuta bunurile mele mobile sau imobile în ţară şi în străinătate.

Voi solicita Curţii de Apel rezultatul cercetărilor extraordinare şi le voi pune la dispoziţia opiniei publice. Sper că atunci se vor clarifica, pentru toată lumea, acuzaţiile nedrepte pe care le duc pe umeri de 25 ani", scrie Voiculescu pe blog.

Dan Voiculescu a colaborator al Securităţii încă de la vărsta de 24 de ani, debutul relaţiei lui cu organul de represiune al regimului Ceauşescu fiind concomitent cu un mare pas al carierei, fondatorul Intact reuşind să se mute de la compania la care a fost repartizat după facultate, Tehnoforest, la una nou înfiinţată, de comerţ exterior, Vitrocin.

Ulterior, Voiculescu a ajuns la una dintre firmele cu o relaţie privilegiată cu Securitatea, Crescent, prin care se presupune că regimul comunist spăla bani.

După 1989, el a preluat Crescentul şi, folosindu-se de această firmă, şi-a creat un adevărat imperiu financiar.