ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Volksbank ia banii clienţilor care au făcut credite ca să-şi cumpere case, apoi îi execută silit, le ia şi casele şi nici nu le dă banii înapoi.

Volksbank informa în această vară că a vândut 3.500 de credite ipotecare neperformante, în valoare de 500 de milioane de euro.

Rețelele de socializare și forumurile dedicate clienților băncilor sunt inundate de nemulțumirea clienților, ce s-au trezit dintr-o dată, fără să fi fost puși în gardă, în ghearele unor firme de recuperatori, recunoscute că n-au milă sau scrupule față de nefericiții cu care intră în contact.

Anterior tranzacției anunţate de Volksbank, clienţii au încheiat angajamente de plată, pentru a evita executarea silită a garanțiilor imobiliare.

Atitudea băncii era inflexibilă: singura variantă oferită clienţilor vizaţi era plata a 10% din suma totală a creditului, la care se adăugau, dacă creditul era în executare silită, cheltuielile de executare.

În multe situații, 10% din totalul creditului era mai mult decât suma ratelor restante acumulate de debitorul vizat.