ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Camerei Deputaţilor a decis luni ca până săptămâna viitoare comisiile juridică şi de regulament să aibă un punct de vedere la cererea ACL de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru a lămuri informaţia potrivit căreia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, după şedinţa Camerei, că s-a decis în unanimitate, la propunerea lui Ioan Oltean, ca până luni comisiile juridică şi de regulament să spună care ar fi argumentele juridice ale acestui demers.

”Eu, personal, nu văd acest demers decât ca pe unul de imagine. Noi nu avem niciun instrument să-l chemăm pe preşedinte la audieri, nu putem să chemăm niciun membru al unui serviciu secret din România, pentru că nu pot domniile lor să răspundă la o afirmaţie pe care a făcut-o preşedintele statului, atunci această comisie, în afară de un demers politicianist, nu are nici un rezultat. Atunci eu am cerut, împreună cu membrii Biroului Permanent ca până luni şi s-a luat decizia în unaminitate, comisiile de regulament şi juridică să spună dacă astfel de demers, care sunt argumentele juridice”, a afirmat Zgonea.

El a precizat că trebuie clarificat dacă Biroul Permanent doar ia act de acest document sau această cerere nu acoperă prevederile constituţionale.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, după şedinţă, că cei de la putere au ceva de ascuns şi nu este posibil să cenzureze voinţa a 100 de parlamentari.

”Credem că-l protejează pe Victor Ponta.(...) Nu poţi cenzura voinţa a 100 de parlamentari. Este o procedură de a tergiversa şi de a pasa înfiinţarea acestei comisii. Cred că au ceva de ascuns. Ce vor ei să ascundă? Victor Ponta”, a afirmat Tinel Gheorghe.

ACL a depus, marţi, la conducerea Camerei Deputaţilor solicitarea, semnată de 109 deputaţi ai PDL şi PNL, privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informaţia lansată de către şeful statului potrivit căreia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.