ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai mulți ruși sunt "în întuneric și profund dezinformați" în legătură cu evenimentele din vecinătatea estică din cauza monopolului Kremlinului asupra mass-media, afirmă cotidianul american Washington Post într-un comentariu critic la adresa lui Vladimir Putin. Despre care ziarul din SUA afirmă că "a înviat tirania Marii Minciuni".

"În absența relatărilor independente, puțini ruși conștientizează că soldații ruși și armanent acționează în Estul Ucraina, deși o fac în uniforme și vehicule fără insigne sau plăcuțe de identificare (...) Doar puține informații reale penetrează barajul de minciuni a lui Putin", scrie Washington Post.

Putin ignoră sondajele care arată că majoritatea rușilor se opune asistenței militare oferită separatiștilor din Estul Ucrainei, iar cu ajutorul presei controlate de stat ar putea să pregătească opinia publică pentru o intervenție militară la scară largă.

"Împotriva instrumentelor de propagandă disponibile regimului autoritar al lui Vladimir Putin, Vestul poate promova o versiune corectă și factuală a evenimentelor, dar nu poate face prea multe pentru a-i face pe cetățenii ruși să le creadă. Chiar într-o țară unde internetul este relativ nerestricționat, puterea monopolistică a mass-media controlată de stat este o armă potentă în mâinile unui tiran", continuă cotidianul american.

"Marea Minciună a d-lui Putin arată de ce este important să sprijinim presa liberă acolo unde aceasta mai există și canale precum Radio Europa Liberă care aduc adevărul oamenilor care au nevoie de el", conchide WP.