ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de persoane au participat la o manifestaţie intitulată "Marş pentru viaţă", la Paris, cerând înăsprirea condiţiilor în care o persoană poate face avort, informează Agerpres.

Oficial: 21,6 milioane de avorturi în România, în perioada 1958 – 2011. Anul în care din 100 de copii, 80 au fost avortaţi

Participanţii au cerut parlamentarilor francezi să adopte modelul spaniol în ceea ce priveşte avortul şi au protestat împotriva unui proiect de lege ce urmează a fi discutat începând de luni de parlamentarii francezi şi care vizează, în opinia celor care se opun acestui text, ' banalizarea totală' a întreruperii voluntare de sarcină (IVG) în Franţa.

Oamenii au scandat slogane precum "Da Vieţii" sau "Trăiască Spania", ca susţinere pentru decizia guvernului iberic de a limita drastic posibilitatea unui avort.

"Marşul pentru Viaţă" este organizat la Paris în fiecare an din 2005, în jurul datei când în 1975 a fost legalizat avortul în Franţa. În 2013, acest marş s-a alăturat unei mari manifestaţii împotriva 'căsătoriilor' între persoane de acelaşi sex.