ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisiunea Românii au talent, difuzată de Pro TV, a reuşit stârnească un scandal uriaş după un tânăr s-a prezentat în faţa juriului mințind că a făcut pușcărie 16 ani pentru tăinuire. În momentul în care a fost realizată filmarea mai avea de ispăşit două luni de pedeapsă.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Adevărul a ieşit la suprafaţă după emisiune. ProTV ori nu a știut adevărul în momentul filmării, fapt greu de crezut, este vorba despre un concurent dintr-un penitenciar pe care nu l-a verificat, ori l-a știut, dar a mistificat momentul, împreună cu concurentul, pentru audiență!

CITEŞTE ŞI: DOVADA minciunii Pro TV. Imaginile care demonstrează că îşi bate joc de telespectatori

În iarna lui 2003, Timișoara avea să fie îngrozită de o crimă teribilă. Pentru 200 de euro, doi indivizi îi tăiaseră gâtul unei tinere și apoi o abandonaseră într-o baltă de sânge în spatele unui bloc din oraș. Unul dintre cei doi era chiar concurentul de la €œRomanii au talent.

Presa scria atunci despre sângeroaaă crimă, povestind și cum a avut loc această. "Puţin după miezul nopții, în spatele unui bloc de pe strada Lalelelor, o tânără a fost găsită într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat. Medicii de pe ambulanță sosită la locul tragediei nu au mai putut face nimic. S-a stabilit rapid că e vorba despre Erika Monika Utik, o studentă în vârstă de 25 de ani, din Timișoara. În câteva ore a fost refăcut și filmul tragediei. Duminică seara, pe când se afla acasă împreună cu mama și cu mătușa sa, puțin după ora 23, a fost chemată la interfon, de „Adi”, pentru a-i restitui o datorie. Povestea a început să se lege abia după ce unul dintre criminali fusese prins în trafic de o patrulă a Poliției Rutiere. Puțin după miezul nopții, un vecin care a auzit țipete a coborât și a găsit-o pe față cu gâtul tăiat. El a fost cel care a chemat Ambulanța și tot el le-a spus polițiștilor că autorii crimei au demarat în trombă cu un autoturism cu numere staine. Imediat toate căile de acces din Timișoara au fost blocate. Mașina dată în urmărire a fost oprită de polițiști la ieșirea din Timișoara, pe Calea Sagului, la volan aflându-se Grigoriu Andrei, de 19 ani, din Timișoara. Petele de sânge de pe pantofii săi au vorbit de la sinea€.Tânărul le-a spus anchetatorilor că, împreună cu Lungu Constantin, de 20 de ani, zis „Bebe”, au căutat-o pe Erika sub pretextul restituirii unei datorii de 200 de euro, dar ajunși fața în fața i-au solicitat feței alți bani. Refuzul acesteia a declanșat furia celor doi. Bruscată, fata a început să țipe. Cei doi au încercat să o liniștească și, pentru că nu au reușit, în timp ce Andrei a imobilizat-o, Bebe i-a tăiat gâtul și au abandonat-o", se arată în presă de la sfârșitul lui 2003.

Lungu Constantin, care avea atunci 21 de ani, a primit o pedeapsă de 22 de ani de închisoare, în timp ce Grigoroiu Andrei, de 19 ani, a fost condamnat la 16 ani de pușcarie.

Între timp, el a fost la preselecțiile de la Romanii au talent și i-a impresionat pe toți cu povestea spusă de el. Înainte de a-și începe numărul, Andrei le-a dat juraților o poză cu sora care l-a ținut puternic în timpul acesta și a început să picteze chipul fetei.

Acest episod a indignat opinia publică, cazul fiind intens dezbătut. "Vă rog să-mi spuneți dacă vouă vi se pare OK ce a făcut ProTV. Mie mi se pare de o jegoșenie absolută și cred că nu ar trebui să rămână nesancționat public faptul că am asistat cu toții la mistificarea grosolană a unei povești și la transformarea protagonistului ei dintr-un criminal, într-un erou cu suflet diafan. Am înțeles, și-a ispășit pedeapsa și a și fost eliberat între timp, îi doresc să-și găsească loc de muncă și să beneficieze de toate drepturile unui cetățean reintegrat, poate chiar e un om sensibil, dar nu am absolut deloc chef să empatizez cu dreptul lui de a fi vedetă TV și ceea ce am văzut eu în imaginile alea a fost un criminal mincinos, nu un om care-și regretă fapta. Mi-e scârbă de tine ProTV și sper să te prezinți în fața publicului cu niște explicații foarte serioase pentru mizeria uriașă la care am asistat cu toții!", a scris Simona Tache de la Evenimentul Zilei, pe blogul său.