ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de Fed Cup a României a învins selecționata similară a Canadei, scor general 3-1, după cele două zile ale competiției, sâmbătă și duminică. Andreea Mitu (104 WTA) a fost surpriza plăcută a țării noastre, după ce s-a impus în stil mare în fața sportivei Eugenie Bouchard (7 WTA), majorând scorul general la 2-1 pentru România, în primul meci de duminică. Jucătoarea noastră a avut nevoie de o oră și 54 de minute, câștigând în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-1. De menționat că Andreea Mitu a intrat în calculele pentru acest meci cu scurt timp înainte de start, înlocuind-o pe Irina Begu.

[P] Eu sunt Zlatan – comanda online

Misiunea s-a mutat pe umerii Alexandrei Dulgheru, care s-a duelat cu Francoise Abanda vreme de două ore și 14 minute. Conaționala noastră s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-2 și a „parafat“ scorul de 3-1 în favoarea României.
Dacă Alexandra Dulgheru nu ar fi câștigat, presiunea se muta în meciul decisiv de dublu, unde, unde perechile erau formate din Irina Begu/Raluca Olaru şi Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman.

„Nu m-am gândit că voi intra în teren. Irina s-a decis să se păstreze pentru dublu, în caz că rezultatul va fi egal. N-aş fi crezut că o pot învinge. Sunt mai mult realistă, decât pozitivă. În ultimul set am lăsat emoţiile deoparte. Mi-a fost puţin teamă. N-a făcut un meci bun. Alina mi-a spus să nu mă gândesc la scor. Am jucat fiecare punct, încât nu mai ştiam cât e scorul. Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit“, a declarat Andreea Mitu imediat după succesul său.