ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 15-30 iulie se desfăşoară a XVI-a ediţie a Zilelor Culturale Nicolae Steinhardt (Nicolae Delarohia) în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Marţi, 29 iulie, de la ora 17:00, va avea loc săvârşirea slujbei Parastasului pentru părintele Nicolae Delarohia, în cimitirul mănăstirii. În aceeaşi zi, de la ora 19:00, la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: „Nicolae Steinhardt - între ispita lecturii şi ispita confesiunii“.

Miercuri, 30 iulie, de la ora 11:00, la Catedrala episcopală „Sfânta Treime“ din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane şi cruci realizate în cadrul taberei de pictură şi o expoziţie de artă fotografică, cu tema „Sfânta Cruce“.

De la 11:30 va avea loc lansarea cărţii „Drumul către Isihie. Ispita lecturii“, ultimul volum apărut în cadrul Operei „Nicolae Steinhardt“, volum îngrijit de Irina Ciubotaru şi cu un studiu introductiv al Taniei Radu, conform celor precizate de arhim. Macarie Motogna.