ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, va fi omagiat, joi, la Botoșani și Ipotești, în cadrul Zilelor Eminescu, organizate cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la nașterea sa.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Evenimentele dedicate marelui poet vor începe la ora 9,00 cu o ședință extraordinară a Consiliului Local Botoșani, în cadrul căreia va fi adoptată, ca în fiecare an, o hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani câștigătorului Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu — pentru Opera Omnia.

Pentru marele premiu au fost nominalizați Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu și Gabriel Chițu, informează Agerpres.

Tot joi, la ora 10,00, este programat un Te Deum la Biserica Uspenia din municipiul Botoșani, unde a fost botezat marele poet, iar la 11,00 va avea loc o depunere de coroane la statuia poetului din incinta Memorialului Ipotești.

De asemenea, în cadrul Zilelor Mihai Eminescu sunt cuprinse numeroase lansări de carte, dar și expoziții de pictură și fotografie.

Zilele Eminescu vor culmina cu Gala decernării Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu — pentru Opera Omnia și pentru Opera Prima, urmată de spectacolul ''Domnule și frate Eminescu'', susținut de actorul Constantin Chiriac.