ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:50 Pe Bulevardul Regina Elisabeta a avut loc un accident de circulație între o mașină a Jandarmeriei și un taxi, în urma căruia autoturismul a suferit daune majore.

ACTUALIZARE 22:23 Câteva sute de persoane au ocupat pentru puțin timp rondul de la Universitate, iar câteva grupări de ultrași scandează asiduu contra jandarmilor. Persoanele care au mai rămas s-au așezat pe carosabil.

ACTUALIZARE 21:44 Cele câteva sute de persoane care au mai rămas la manifestație se îndreaptă spre Piața Universității. Au fost unele încercări de provocare a forțelor de ordine, dar Jandarmii nu au reacționat.

ACTUALIZARE 21:22 Se cântă celebrele cântece din decembrie '89, dar lumea începe să plece.

ACTUALIZARE 21:20 S-a ajuns în Piața Revoluției, unde cei aproximativ o mie de manifestanți rămași au fost comasați de jandarmi în fața fostului Comitet Central, unde a început Revoluția în București, în urmă cu 24 de ani. În timpul unor scandări împotriva Jandarmeriei, o persoană s-a urcat pe o mașină a forțelor de ordine cu un drapel. S-a creat o busculadă când jandarmii au vrut să mute mașina.

ACTUALIZARE 20:29 S-a plecat de la Guvern pe Calea Victoriei, iar unii dintre manifestanți aruncă cu petarde. Din cauza frigului, unii dintre manifestanți au plecat spre case. Au mai rămas aproximativ 2.500 de persoane, care scandează "Jos comunismul!". Nu au fost incidente cu Jandarmeria, pe ale cărei scuturi scria "Noi vrem respect".

ACTUALIZARE 20:02 Manifestanții scandează "Jandarmeria apără hoția", ca reacție la pregătirile făcute de forțele de ordine în Piața Victoriei. I se solicită demisia premierului Victor Ponta. De asemenea, se scandează  "Ceaușescu n-a murit! Este Ponta travestit!", "Ponta, ți-e frică că Guvernul pică!"

ACTUALIZARE 19:48 Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei, unde erau așteptați de câteva sute de jandarmi, cu scuturi. Este pentru prima oară, în ultima vreme, când Jandarmeria apelează la scuturi în timpul unor proteste.

ACTUALIZARE 19:35 Se aruncă cu petarde, dar Jandarmeria nu a intervenit. Cei aproximativ 4.000 de manifestanți au ajuns la Piața Romană.

ACTUALIZARE 18:58 Manifestanții au plecat spre Piața Victoriei, după ce au ținut un moment de reculegere, ÎN GENUNCHI, în memoria martirilor din decembrie 1989. S-au adunat aproximativ 4.000 de oameni, iar marea majoritate scandează "Victor Ponta, de Crăciun, este porcul cel mai bun!", "Iliescu - judecat, pentru sângele vărsat!", "Hoții! Hoții!", Până vă treziți și voi, luptăm noi!", ori "Jos Guvernul!".

ACTUALIZARE 18:20  La manifestație participă acum aproximativ 2.000 de persoane, în ciuda frigului crâncen. Demonstranții scandează mesaje comemorative pentru eroii din decembrie '89, dar și "Salvăm toată România!".

ACTUALIZARE 18:08 Manifestanții au ocupat carosabilul, în timp ce, la cruci, se cântă colinde.

ACTUALIZARE 17: 59 Președintele  Partidului Noua Republică a dorit să ia parte la parastas, dar a fost îmbrâncit și alungat de mai multe persoane care nu au respectat, astfel, momentul solemn.

ACTUALIZARE 17:55 La eveniment au ajuns și moții de la Roșia Montană, care au depus coroane de flori la monumentul eroilor.

ACTUALIZARE 17:30 La manifestațiile comemorative sunt prezenți, în acest moment, aproximativ 200 de persoane. La crucile din Piața Universității, ridicate în memoria martirilor, are loc un parastas. Cei prezenți au strigat în repetate rânduri "Libertate! Libertate!"

Mai mulţi revoluţionari care au participat la ceremoniile de comemorare a evenimentelor din 1989 organizate sâmbătă în Bucureşti au afişat mesaje prin care i-au cerut fostului preşedinte, Ion Iliescu, să spuna adevărul despre Revoluţie.

În momentul în care militarii din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" depuneau coroane de flori la troiţa din Piaţa Universităţii, un grup de revoluţionari a afişat doua bannere.

"Nu mistificaţi isoria recentă, domnilor istorici. Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia din decembrie 1989, cine sunt vinovaţii pentru victime, cine sunt vinovaţii pentru mineriade, când se vor repara prejudiciile. Vrem adevărul. Semnat: Un supravieţuitor", scria pe primul dintre ele, în timp ce prin cel de-al doilea se solicita "lustrarea clasei politice instalate după '89", anunta Mediafax.

Ceremonii de comemorare a Revoluţiei din 1989 au fost organizate sâmbătă în toată ţara.

Evenimentele de acest gen vor continua şi în zilele următoare.