ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Centrului de Cercetări Demografice "Vladimir Trebici" al Academiei Române a afirmat că declinul demografic al României, ce a intrat în al 26-lea an, reprezintă una din cele mai mari ameninţări pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"România se află în al 26-lea an de declin demografic. Un sfert de secol! Datele statistice sunt de netăgăduit: în raport cu populația de la începutul anului 1990, când România avea 23,2 milioane de locuitori, s-a ajuns în anul 2014 la o populație cu reședința în țară sub 20 de milioane de locuitori. Acest declin demografic, care numără 26 de ani, reprezintă una dintre principalele amenințări pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii", a spus Gheţău.

Oficial: 21,6 milioane de avorturi în România, în perioada 1958 – 2011. Anul în care din 100 de copii, 80 au fost avortaţi

Politica "copilului unic" adoptată de multe familii, precum şi numărul imens de avorturi, au făcut ca rata fertilităţii să scadă de la 3,7/femeie în anii '70 la 1,3/femeie în anul 2.000.

Record NEGATIV: În 2013 s-au înregistrat cele mai puţine naşteri din ultimii 70 de ani

De asemenea, un rol important l-a avut şi imigraţia, prin care România a pierdut 2,4 milioane de locuitori.