ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideologul preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, supranumit "Rasputinul lui Putin" a fost eliberat, vineri, 27 iunie 2014, printr-un ordin al rectorului Universității ”Lomonosov” din Moscova, din funcția de șef al Catedrei de Sociologie a Relațiilor Internaționale din cadrul acestei instituții, transmite portalul basarabean eurotv.md, preluat de ActiveNews.

Anunțul a fost făcut de Aleksandr Dughin pe contul său din rețeaua «VKontakte». ”Încălcând toate normele, rectorul Universității de Stat din Moscova, V.A. Sadovnicii, și-a anulat propriul ordin de acum o lună de zile cu privire la desemnarea prin concurs a subsemnatului în funcția de șef al Catedrei de Sociologie a Relațiilor Internaționale din cadrul Universității de Stat ”M.V. Lomonosov” pe perioada de până în 2019”, scrie Dughin, citat de portalul rusesc  ”Русская планета” ("Planeta rusă"), mai transmite sursa citată.

Aleksandr Dughin lasă să se înțeleagă că motivul invocat de rector pentru demiterea lui ar fi ”problema ucraineană” dar şi presiunile studenţilor revoltaţi de atitudinea sa extremă faţă de ucraineni. Rectorul Universităţii ar fi declarat că în instituția pe care o conduce ”se face știință, nu politică”. În locul filosofului lui Putin ar fi fost propus "liberal-democratul" Vladimir Jirinovski, un fel de Vadim Tudor al Rusiei, ceea ce spune multe.

Conform sursei citate, Dughin a produs revolta studenţilor după ce a declarat într-un interviu realizat pe fondul prezentării atrocităţilor de la Odesa, cu ruşi carbonizaţi, că singurul răspuns al ruşilor trebuie să fie ”Ucideți, ucideți, ucideți! Punem punct oricăror altor discuții. Asta este poziția mea în calitate de profesor” ("Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю").

Pe contul său de Facebook, sociologul cu ieşiri extremiste nu pare prea afectat de decizia Universităţii preferând să salute faptul că Osetia de Sud a recunoscut "independenţa" autoproclamatei "Republicii Populare Donetsk". Ziua de vineri, 27 iunie a.c., marcheaza şi semnarea de către Republica Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Vom reveni cu amanunte, inclusiv cu detalii inedite despre vizita ultra-naţionalistului rus în România, care îşi revendică o parte din cunoştinţele sale de la naţionalistul mistic român Jean Pârvulescu.

Foto: Aleksandr Dughin - Facebook