ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar şi un singur suc dietetic pe zi poate creşte riscul de leucemie la bărbaţi şi femei, şi de mielom multiplu şi limfom non-Hodgkin la bărbaţi, arată noile rezultate ale celui mai îndelungat si cuprinzător studiu asupra efectelor cancerigene ale aspartamului la om, prezentat pe larg de worldtruth.tv.

Cel mai complet studiu realizat vreodată asupra aspartamului – peste 2 milioane de persoane-ani

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat date provenite de la the Nurses’ Health Study şi the Health Professionals Follow-Up Study, pentru o perioadă de 22 de ani. Au fost incluşi în analiză 77.218 femei şi 47.810 bărbaţi, rezultând un total de date de 2.278.396 persoane-ani (produsul dintre numărul de persoane şi perioada în care au fost urmărite).

La fiecare 2 ani, participanţii au primit un chestionar detaliat referitor la alimentaţie, iar dieta lor a fost reevaluată la fiecare 4 ani. Studiile precedente, care nu evidenţiaseră nicio legătură între aspartam si cancer, au fost criticate pentru durata prea scurtă şi pentru inacurateţea evaluării consumului de aspartam pe termen lung.

Concluziile nu sunt însă surprinzătoare, deoarece un studiu anterior de înaltă clasă efectuat pe animale (900 de şobolani urmăriţi pe întreaga durată a vieţii lor) a condus, în 2006, la rezultate şocant de asemănătoare.

Un singur suc dietetic pe zi măreşte riscul de leucemie, mielom multiplu şi limfom non-Hodgkin

Rezultatele combinate ale acestui nou studiu arată că o singură doză de suc dietetic (355 ml) conduce la:

-          risc de leucemie cu 42% mai ridicat, la femei şi bărbaţi (rezultate cumulate);

-          risc de mielom multiplu cu 102% mai ridicat (doar la bărbaţi);

-          risc de limfom non-Hodgkin cu 31% mai ridicat (doar la bărbaţi).

Nu consumaţi niciun fel de sucuri din comerţ!

În concluzie, este necesar să evităm complet aspartamul în alimentaţia noastră zilnică. Pentru cei care sunt tentaţi să se întoarcă la sucurile îndulcite cu zahăr, privindu-le drept o alternativă mai “sănătoasă”, acest studiu prezintă o concluzie surprinzătoare: bărbaţii care au consumat zilnic una sau mai multe doze de suc îndulcit cu zahăr au un risc de limfom non-Hodgkin cu 66% mai ridicat (chiar mai mare decât procentul pentru sucurile dietetice)!

Sucul dietetic este deocamdată cea mai mare sursă de aspartam din Statele Unite. Americanii consumă anual aproximativ 5.250 tone de aspartam, din care un procent de 86% (circa 4.500 tone) se găseşte în sucurile dietetice.

Pentru cei interesaţi, menţionăm că aspartamul se poate găsi într-o multitudine de produse: în primul rând, aşa-numitele băuturi sau alimente dietetice / fără zahăr, în siropuri, sosuri, topping-uri, prafuri de dizolvat, gumă de mestecat, iaurturi, cereale, bomboane, ciocolată, îngheţată, îndulcitori artificiali şi chiar în unele medicamente.

Foto: http://viataverdeviu.ro/