ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tradiţionala vânătoare de mistreţi de pe domeniul cinegetic privat de la Balc va avea loc la finele săptămânii, în perioada 11-12 ianuarie, potrivit unor surse locale, citate de Agerpres.

Cât mai departe de ochii presei, fostul mare jucător de tenis, omul de afaceri Ion Ţiriac, îşi invită aici prieteni de renume din Europa, care sosesc în comuna bihoreană, de regulă, în cursul zilei de vineri.

După "sperietura" din anul 2009, când o aeronavă a lui Ţiriac, în care se aflau inclusiv fiul acestuia şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, a ratat aterizarea pe aeroportul local din cauza gheţii de pe pistă, invitaţii de seamă preferă să aterizeze în Ungaria, la Debrecen, de unde vin cu autoturismele de teren până la Balc.

Programul cinegetic cuprinde două zile de vânătoare, sâmbătă şi duminică înainte de amiază, la finalul cărora se face bilanţul vânătorii şi fotografia de grup, cu trofee. După prelevarea probelor pentru analize de către o echipă sanitar-veterinară, cele câteva zeci de carcase de mistreţi sunt păstrate în condiţii de frigorifer până la aflarea rezultatelor, după care cele conforme normelor sunt donate unor cămine de bătrâni, orfelinate sau în alte scopuri.

Direcţia Sanitar-Veterinară a fost informată de organizarea acestui eveniment, pentru a cărui bună desfăşurare, conducerea instituţiei va deplasa la faţa locului un autovehicul special, medical, deservit de medici veterinari şi personal specializat.

Printre obişnuiţii vânătorii de la Balc se numără George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria sau Wolfgang Porsche, moştenitorul companiei cu acelaşi nume. De obicei, serile vânătoreşti sunt agrementate, pe lângă mesele speciale, cu programe artistice, susţinute de artişti foarte cunoscuţi sau vedete autohtone.

La ediţiile anterioare din anii 2012 și 2013, participanţii la vânătoare au fost întâmpinaţi de proteste ale asociaţiilor de apărare a drepturilor animalelor. În faţa impunătoarei porţi de lemn a domeniului, militanţii ecologişti au afişat şi scandat sloganuri favorabile tenisului, pentru care au improvizat chiar un teren la intrarea în arealul cinegetic.

http://youtu.be/EnketQdQH7Q