ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu le-a propus celor doi candidaţi la funcţia pe care o părăsi în decembrie să participe la o dezbatere publică ce ar avea loc la Cotroceni, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!

Eventualele dezbateri ar avea loc în Sala Unirii sau în Sala de Spectacole, disponibilitatea celor două spații urmând să fie asigurată în perioada 10-14 noiembrie. De asemenea, moderatorii ar urma să fie conveniți de cei doi candidați, iar suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Română de Televiziune (camere de luat vederi și operatori) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (semnal pentru televiziuni).

"Preluarea de către televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibră optică, în condiții tehnice excelente și egale pentru toate televiziunile naționale și locale care doresc. Menționăm că în momentul de față Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni și dacă este nevoie se pot crea imediat facilități suplimentare. Capacitatea celor două săli permite participarea a câte 50-70 de susținători din partea fiecărui candidat", se arată în comunicatul citat.

Conform comunicatului, Administrația Prezidențială, Societatea Română de Televiziune și Serviciul de Telecomunicații Speciale garantează deplina neutralitate a organizării administrative și a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidaților, susținătorilor acestora, televiziunilor și radiourilor pe tot parcursul "dezbaterii/dezbaterilor".

"De asemenea, menționăm că, în perioada pregătitoare, dar și în timpul dezbaterii/dezbaterilor președintele României, domnul Traian Băsescu, nu se va afla în Palatul Cotroceni", se afirmă în comunicat.

Klaus Iohannis a reacţionat şi a precizat că este dispus la negocieri: "Mie mi se pare că o dezbatere poate să fie organizată oriunde este o platformă publică, independentă, accesibilă, celor doi candidați și întregii media. Orice se poate negocia, dacă sunt satisfăcute aceste condiții. O să rog echipa mea să continue negocierile și sper că nu se vor termina prin declarații mincinoase dintr-o parte, alta decât a echipei mele".