ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Timișoarei a decis, prin vot deschis, ca ÎPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, să se alăture celorlalți doi candidați la scaunul mitropolitan al Banatului.

Anterior, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului stabilise ca PS Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului și PS Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, să fie candidații eligibili pentru această poziție în cadrul Bisericii.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va lua act de această hotărâre și va alege un nou mitropolit pentru Mitropolia Banatului.

Din Mitropolia Banatului fac parte Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului.

PS Sofronie Drincec a apărut în atenția opiniei publice fiind acuzat de către laicatul ortodox de apostazie, după ce a slujit de Bobotează cu un preot greco-catolic și a numit un paroh greco-catolic la o biserică ortodoxă!

ÎPS Ioan Selejan este unul din cei mai activi ierarhi români, acesta reușind să învie ortodoxia din Harghita și Covasna, fiind primul episcop al zonei.

Reamintim că mai mulți credincioși timișoreni au semnat un apel către Adunarea Eparhială, cerând un ierarh vrednic, în locul lui Nicolae Corneanu, care a murit pe 28 septembrie.