ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israel Gaza Boeing 777 Ucraina Cristoiu Realitatea TVPrezent ieri printr-o transmisie video de la Găgeşti la emisiunea Jocuri de Putere cu Rares Bogdan avându-l ca invitat în studioul Realitatea Tv pe Crin Antonescu, jurnalistul Ion Cristoiu a emis o ipoteză spectaculoasă în privinţa Boieng-ului 777 căzut la graniţa cu Ucraina şi Rusia. In primul rând, Ion Cristoiu s-a arătat încântat că atât liderul PNL Crin Antonescu cât şi fostul lider al PDL, Traian Băsescu, au avut poziţii ponderate faţă de catastrofa aviatică din Ucraina. "Trebuie să se evite declaraţiile belicoase", ca cele ale actualului preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, a spus maestrul din Găgeşti. Ion Cristoiu a apreciat că autorităţile ucrainene şi occidentale nu trebuie să se grăbească în a trage concluzii pripite înainte de finalizarea anchetei. În caz contrar, consideră Ion Cristoiu, presiunea mediatică instaurată ar putea fi asemănătoare cu cea care creată de pistolul de la Sarajevo (asasinarea Arhiducelui Franz Ferdinand care a provocat primul Război Mondial - nota AN).

În continuare, maestrul Cristoiu a subliniat: "E foarte interesant de observat că la puţin timp după acest incident a început ofensiva în Gaza. Adică e clar că mediatic această tragedie acoperă la nivel planetar - de aia este o coincidenţă stranie - invazia din Gaza, care, de regulă, mai ales fiind terestră, provoacă o vie emoţie în rândul televiziunilor arabe, care la rândul lor determină o emoţie în rândul televiziunilor occidentale. Dar acum televiziunile occidentale vor fi ocupate cu tragedia din Ucraina. Deci avem de-a face cu un fenomen interesant: o tragedie înăbuşă mediatic o ofensivă terestră care de regulă sfârşea prin a fi condamnată de opinia publică internaţională", a concluzionat Ion Cristoiu, citat de ActiveNews.