ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crin Antonescu s-a declarat revoltat de acuzația lui Dan Voiculescu, potrivit căreia PNL a avut o atitudine duplicitară față de PSD, întrucât încearcă o apropiere de Traian Băsescu și de PDL, pentru a-și asigura cât mai multe voturi la alegerile viitoare.

Cel mai important membru al Partidului Conservator a pornit acuzele de la zvonurilor potrivit cărora PSD și PNL pregătesc candidați diferiți la alegerile prezidențiale.
Dacă protocolul USL nu se respectă, deja au fost situaţii, vom fi obligaţi să candidăm cu reprezentantul nostru. Dacă în înţelepciunea lor, paretidele mari vor dori să aibă candidaţi, atunci şi PC va avea candidat, vă asigur eu. Va fi un candidat redutabil, căruia nu i se poate reproşa nimic, nici că a fost securist, nici că a furat, unul ireproşabil, cu şanse mari să intre în turul doi.

În ziua de azi, preşedintele afirmă despre premier lucruri oribile, premierul afirmă despre preşedinte lucruri incredibile, preşedintele lansează public ideea că anumite persoane dorim, de fapt, aplicarea art 86. din Constituţie, că preşedintele poate fi acuzat de înaltă trădare. Mă gândeam dacă, fiind ideea lui, nu e o idee bună pe care să o discutăm în USL.

PSD se consolidează, se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime la alegerile din 2014. E normal, ca orice partid care vrea să aibă rezultate. PNL încearcă, nu de puţine ori, ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale vizavi de PSD. Încearcă să zâmbească, să împrietenească cu Traian Băsescu, cu PDL dintr-un singur motiv. Doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri. Fiecare partid politic din USL în această perioadă se consolidează, fiecare prin metodele lui.

Primul care a reacționat la aceste comentarii, făcute la Consiliul Național al PC a fost liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, pentru agenția Mediafax:
Dan Voiculescu este ultimul român care poate să dea lecţii de moralitate politică.

Dacă senatorul constănțean nu a dorit să facă alte comentarii, președintele PNL, Crin Antonescu, a fost mult mai brutal în exprimare, într-un amplu interviu acordat publicației Gândul:
Declaraţia domnului Voiculescu, conform căreia PNL s-ar apropia şi i-ar zâmbi preşedintelui Traian Băsescu, este o declaraţie profund neruşinată. PNL a fost adversarul permanent şi radical şi va rămâne adversarul lui Traian Băsescu, al sistemului politic al lui Traian Băsescu până când acest sistem va fi eliminat. Nu am avut niciun moment o apropiere de Traian Băsescu, dimpotrivă tensiunile în interiorul USL, între PNL şi PSD, între mine şi Victor Ponta au fost generate de momentul coabitării, de momentul negocierii şefilor parchetelor cu Traian Băsescu şi nicidecum invers.

De aceea, afirm că declaraţia privitoare la apropierea PNL de Traian Băsescu, coroborată cu declaraţia că PNL ar avea o atitudine imorală faţă de PSD din partea lui Voiculescu este o declaraţie profund neruşinată.

De asemenea, Crin Antonescu a lansat mai multe ironii la adresa relației dintre PC și PSD, prin care al doilea om în stat a sugerat că premierul Victor Ponta este cel care dictează relația dintre cele două partide.
S-a vorbit mult despre o relaţie strânsă între mine și dl. Voiculescu pentru că s-a minţit mult şi s-a făcut propagandă. Acesta a fost unul din punctele ferme ale propagandei lui Traian Băsescu. Nu am avut niciodată cu Dan Voiculescu o altă relaţie decât cea oficială, instituţională din interiorul USL. Relaţia aceasta a fost, aceasta rămâne, în măsura în care Dan Voiculescu se implică în reprezentarea PC şi ea nu se modifică. Dar este un lucru cât se poate de clar că niciodată PNL nu a luat decizii în funcţie de relaţii personale, care nici nu au existat.

Nu mă interesează şi nu văd nimic rău într-o relație apropiată ître dl. Voiculescu și dl. Ponta, chiar dacă există. Pe mine mă interesează ca PNL să nu fie pur şi simplu defăimat prin declaraţii de felul celor pe care astăzi le-a făcut Dan Voiculescu. Eu nu am avut o discuţie cu Dan Voiculescu de foartă multă vreme.

Atâta vreme cât domnul Daniel Constantin s-a comportat în tot acest timp ca un subordonat al lui Victor Ponta am preferat să port toate discuţiile politice cu Victor Ponta.

Nu aș susține o acțiune de suspendare a președintelui Băsescu pentru că nu există elemente pentru a discuta aşa ceva. Dacă e să vehiculăm ipoteza cedării moştenirii Fundaţiei Gojdu, atunci ar trebui să discutăm despre tot Guvernul care a făcut asta la momentul respectiv şi nu ştiu dacă PC nu era membru al Guvernului atunci. Oricum, nu putem discuta despre trădare naţională la şase – şapte ani după ce aceste lucruri s-au întâmplat. Eu cred, tocmai pentru că sunt un adversar categoric şi serios, neconjunctural al preşedintelui Traian Băsescu, că astfel de încercări nu fac decât să-i dea muniţie lui Traian Băsescu şi să-l salveze din drumul său spre ieşirea din scena politică.

Din punctul meu de vedere, ca preşedinte al PNL nu este importantă economia de forţe în interiorul USL, ci este importantă consecvenţa acţiunii politice a USL în raport cu programul său de guvernare.

PNL are teme mari, PNL este parte a guvernării, PNL are agendă de guvernare, PNL are o agendă politică cu obiective importante. Cât priveşte stările personale în faţa unor asemenea declaraţii, ele nu sunt nici de nervozitate, nici de iritare, ci de dezgust.

Candidatura mea, încă o dată o spun, nu este condiţionată nici măcar de răspunsul pe care domnul Ponta l-ar da la această întrebare. Eu sunt candidatul USL pentru că aşa am hotărât împreună, nu pentru că aş fi un substitut al domnului Ponta în caz că nu vrea.